Рус
Укр

Новини

Енергонезалежність для медичних та соціальних об'єктів на Тернопільщині: досвід встановлення сонячних електростанцій

power station on the roof in Chortkov

У місті Чортків, Тернопільська область, встановили сонячні електростанції на дахах соціально-житлового комплексу та стоматологічної поліклініки.

Новий житловий комплекс збудували для родин біженців із півдня та сходу України. 40 родин отримали там старт квартири для комфортного проживання. Завдяки гранту в розмірі 100 тисяч доларів від іноземних інвесторів будівлю обладнали СЕС, яка складається зі 116 сонячних панелей.

Електростанція потужністю 50 кВт, доповнена акумуляторами ємністю 120 кВт*год, дасть змогу частково забезпечувати будівлю електроенергією в разі відключень. За даними міської ради, ця ініціатива спрямована на підвищення енергонезалежності та стійкості регіону.

Ще одна сонячна електростанція, встановлена на даху Чортківської стоматологічної поліклініки, продовжує економити бюджетні кошти. За перший рік роботи електростанція заощадила для лікарні 22 058 кВт*год електроенергії, що еквівалентно 177 926 грн.

Уся вироблена енергія використовується для потреб центральної міської лікарні, що допомагає скоротити витрати та підвищити ефективність використання ресурсів.

Якщо ви також хочете забезпечити енергонезалежність свого будинку або офісу і пережити белекаути з мінімальним дискомфортом, LogicPower пропонує ефективні інженерні рішення.

Наприклад, сонячна електростанція (СЕС) преміум GRID на основі гібридного сонячного інвертора з МРРТ-контролером забезпечить електроенергією котедж, приватний будинок на кілька поверхів або невелику офісну будівлю, і окупиться протягом 1,5-2 років.

Ми рекомендуємо

Читайте також:
power station on the roof in Chortkov

Новини

Енергонезалежність для медичних та соціальних об'єктів на Тернопільщині: досвід встановлення сонячних електростанцій

СЕС потужністю 50 кВт забезпечує новий житловий комплекс, а поліклініка заощадила 22 058 кВт*год електроенергії за перший рік роботи.

Innovatsiyne-rishennya-dlya-zakhystu-sonyachnykh-paneley-vid-hradu

Новини

Інноваційне рішення для захисту сонячних панелей від граду

Новий спосіб укладання значно збільшує ступінь захисту фотомодулів від несприятливих погодних умов.

Floating solar power plant in Paris

Новини

Новий крок до сталої енергетики: у Парижі було встановлено найбільшу у світі плавучу сонячну електростанцію

На берегах Сени працювала найбільша у світі плавуча та мобільна сонячна електростанція потужністю 78 кВт.