Рус
Укр

Новини

Новий крок до сталої енергетики: у Парижі було встановлено найбільшу у світі плавучу сонячну електростанцію

Floating solar power plant in Paris

На берегах Сени працювала найбільша у світі плавуча та мобільна сонячна електростанція потужністю 78 кВт. Устаткування використали для забезпечення електроживленням Олімпійського селища під час літньої олімпіади в Парижі.

Ця ультрасучасна фотоелектрична установка кардинально змінила уявлення про застосування зеленої енергії на великих заходах.

Площа сонячної електростанції становить 470 квадратних метрів, а потужність - 78 кВт. Енергосистема працює за моделлю власного споживання, що означає відсутність подачі енергії в національну мережу. Плавуча СЕС автоматично регулює подачу електроенергії в реальному часі відповідно до потреб майданчика.

Запуск цієї сонячної електростанції є справжнім дивом сучасної техніки. Всього за 24 години установка може бути повністю введена в експлуатацію. Процес починається з відкриття транспортного контейнера, в якому знаходиться електростанція, потім розгортаються попередньо з'єднані сонячні панелі. Після цього панелі з'єднуються і підключаються до контейнера, в якому знаходяться інвертор, захисні системи й всі необхідні електричні компоненти.

Надійна альтернатива для великих заходів

Впровадження плавучої сонячної електростанції пропонує значні переваги перед традиційними рішеннями на основі генераторів електроенергії для таких масштабних подій, як Олімпійські ігри, ярмарки та фестивалі. Мобільність станції та простота експлуатації роблять її ефективною для тимчасового електропостачання об'єктів, які не підключені до загальної мережі.

Французька навігаційна організація Voies Navigables de France (VNF), що контролює внутрішні водні шляхи, проявляє особливий інтерес до цієї інновації для забезпечення будівельних проєктів уздовж берегів річок.

Майбутнє за сонячною енергетикою!

LogicPower - ваш надійний партнер у сфері сонячних технологій!

Ми рекомендуємо

Читайте також:
Floating solar power plant in Paris

Новини

Новий крок до сталої енергетики: у Парижі було встановлено найбільшу у світі плавучу сонячну електростанцію

На берегах Сени працювала найбільша у світі плавуча та мобільна сонячна електростанція потужністю 78 кВт.

Innovatsiyne-rishennya-dlya-zakhystu-sonyachnykh-paneley-vid-hradu

Новини

Інноваційне рішення для захисту сонячних панелей від граду

Новий спосіб укладання значно збільшує ступінь захисту фотомодулів від несприятливих погодних умов.

ETH Zurich makes a breakthrough in lithium batteries

Новини

Прорив у технології акумуляторів: літій-металеві батареї зі збільшеною ємністю

Дослідницька група з ETH Zurich під керівництвом Марії Лукацької розробила метод зменшення вмісту фтору в літій-металевих батареях.