Рус
Укр

Новини

Інноваційне рішення для захисту сонячних панелей від граду

Innovatsiyne-rishennya-dlya-zakhystu-sonyachnykh-paneley-vid-hradu

Вчені знайшли спосіб захистити сонячні панелі від руйнівного граду, не знижуючи їхньої ефективності. Новий спосіб укладання значно збільшує ступінь захисту фотомодулів від несприятливих погодних умов.

Сонячні панелі автоматично регулюють кут нахилу. Коли наближається шторм, вмикається функція захисту, яка розташовує панелі під кутом, що знижує ризик їхнього пошкодження, роблячи їх менш уразливими до граду.

Функція захисту від граду виводить цю концепцію на новий рівень. Використовуючи погодні дані в реальному часі, функція за допомогою хмарного програмного забезпечення для контролю і моніторингу може передбачити, коли почнеться град, і автоматично нахиляє панелі під оптимальним кутом (+50° або +60° залежно від типу трекера). Під час вибору кута нахилу враховується вплив вітру, граду та інші явища, які вимагають різних стратегій захисту. Система повністю автоматизована.

Нова функція доступна як для 1P, так і для 2P трекерів і сумісна зі стелажними системами з діагностикою фундаменту, розробленими для роботи в найекстремальніших умовах. Мета - переконатися, що сонячні панелі можуть витримати будь-які випробування, які готує їм природа, особливо в регіонах, схильних до суворих погодних умов.

Ми рекомендуємо

Читайте також:
Innovatsiyne-rishennya-dlya-zakhystu-sonyachnykh-paneley-vid-hradu

Новини

Інноваційне рішення для захисту сонячних панелей від граду

Новий спосіб укладання значно збільшує ступінь захисту фотомодулів від несприятливих погодних умов.

Floating solar power plant in Paris

Новини

Новий крок до сталої енергетики: у Парижі було встановлено найбільшу у світі плавучу сонячну електростанцію

На берегах Сени працювала найбільша у світі плавуча та мобільна сонячна електростанція потужністю 78 кВт.

ETH Zurich makes a breakthrough in lithium batteries

Новини

Прорив у технології акумуляторів: літій-металеві батареї зі збільшеною ємністю

Дослідницька група з ETH Zurich під керівництвом Марії Лукацької розробила метод зменшення вмісту фтору в літій-металевих батареях.