Стаття

Як доглядати за комп'ютером: 10 простих правил

How to take care of your computer simple rules

Коли персональний комп'ютер виходить з ладу - це стає проблемою. Така неприємність траплялася з кожним з нас. І кожен раз, ми починаємо замислюватися про причини збоїв тільки тоді, коли «ця тупа машина» перестає подавати ознаки життя.

Технічні експерти ТМ LogicPower стверджують, що 80% випадків «смерті заліза» можна запобігти, дотримуючись 10 простих правил догляду за комп'ютером.

Правило №1: відключайте комп'ютер перед тим, як під'єднати до нього периферійні пристрої. Сканер, принтер, монітор, модем, різні мережеві адаптери краще приєднувати до ПК, який знаходиться у вимкненому стані. Якщо роз'єм периферійного обладнання вимагає додаткової фіксації (оснащений спеціальними затискачами), необхідно перевірити щільність з'єднання, а потім включати комп'ютер. Виняток: пристрої, які мають USB порт можна підключати при включеному ПК.

Отключайте компьютер

Правило №2. Використовуйте стабілізувальні пристрої, щоб уникнути стрибків напруги та мережевих перешкод. Підключайте комп'ютер до живлення через мережевий фільтр. Ідеальний варіант - цеджерело безперебійного живлення (UPS) з функцією стабілізації напруги, який не тільки захистить ваш комп'ютер від різких перевантажень по струму, але і дасть достатньо часу для відключення системи в штатному режимі, якщо мережа буде знеструмлена. Виняток: при використанні ПК без UPS або стабілізатора, розміщуйте мережевий фільтр далеко від інших проводів, щоб уникнути перешкод, які можуть зашкодити роботі зовнішніх пристроїв.

Используйте стабилизирующие устройства

Правило №3. Не переміщуйте комп'ютер з місця на місце у включеному стані. Це може привести до збоїв в роботі жорсткого диска і втрати даних, які складно буде відновити навіть за допомогою фахівців.

Не перемещайте компьютер с места на место во включенном состоянии

Правило №4. Не вимикайте ПК від мережі живлення до повного вивантаження операційної системи. В іншому випадку ви ризикуєте втратити цінну інформацію, яку необхідно буде відновлювати. Крім того, часті різкі відключення комп'ютера можуть призвести до збоїв в роботі відеокарти та інших важливих елементів комп'ютера. Використовуйте UPS (див. Правило №2).

 Не отключайте ПК от сети питания до полной выгрузки операционной системы

Правило №5. Припиняючи роботу з комп'ютером на короткий час, не відключайте його, а просто переведіть в сплячий режим. Перехідні процеси негативно впливають на роботу будь-якого комп'ютера, тому кількість включень - відключень бажано звести до мінімуму. Якщо ви вимкнули комп'ютер, а потім відразу вирішили його включити, почекайте 1-2 хвилини, щоб дати можливість джерелу живлення остаточно завершити всі перехідні процеси.

Прекращая работу с компьютером на короткое время, не отключайте его, а просто переведите в спящий режим

Правило №6. Не вживайте їжу біля комп'ютера або над клавіатурою. Рідина, що потрапила всередину системного блоку або на дроти, надовго виведе з ладу ваш ПК, а крихти викличуть механічні пошкодження деталей.

Не ешьте возле компьютера или над клавиатурой

Правило №7. Не встановлюйте комп'ютер впритул до стіни або інших перегородок. Для нормальної роботи всіх елементів вашого комп'ютера їм необхідна вентиляція. Для хорошої вентиляції необхідна вільна циркуляція повітря, тому залишайте невеликий люз між стінкою комп'ютерного корпусу і перегородками. Не встановлюйте ПК поблизу штор і фіранок, якщо не хочете, щоб вентилятор затягнув їх всередину корпусу.

Не устанавливайте компьютер вплотную к стене или другим перегородкам

Правило № 8. Бережіть монітор від прямого попадання сонячних променів або світла яскравих ламп. Інакше ви ризикуєте залишитися без монітора, оскільки висока яскравість істотно знижує терміни експлуатації дисплея. Крім того, підвищена яскравість і контрастність монітора при довгій роботі стомлюють очі та можуть викликати головний біль.

Берегите монитор от прямого попадания солнечных лучей или света ярких ламп

Правило №9. Не кладіть на монітор і системний блок сторонні предмети (палітурки, сумки, рамки з фотографіями та ін.). Під час роботи комп'ютера неминуче виникають різні вібрації, які в сукупності з впливом важких предметів можуть призвести до збоїв в роботі вінчестера та інших життєво важливих пристроїв.

Не ставьте на монитор и системный блок посторонние предметы

Правило №10: систематично очищуйте всі пристрої ПК від пилу і бруду. Монітор, системний блок, клавіатуру і периферійні пристрої рекомендується протирати від пилу не рідше одного разу на тиждень. Використовуйте спеціальні засоби (рідини, пензлики, спреї, серветки та ін.). Пил і бруд, які накопичуються у всіх елементах комп'ютера, створюють статичну електрику і викликають механічні пошкодження, здатні привести до серйозних проблем і збоїв в роботі операційної системи. Робити повне розбирання комп'ютера і чистити від пилу його внутрішні частини рекомендовано не рідше одного разу на рік.

ТМ LogicPower - бережіть свою техніку, живіть з комфортом!

Читайте також:
How to take care of your computer simple rules

Стаття

Як доглядати за комп'ютером: 10 простих правил

Коли персональний комп'ютер виходить з ладу - це стає проблемою

14e7998f-0fe1-49f9-b440-40fec2337d1b

Стаття

Сонячна електростанція в кредит

Рефінансування інвестицій для малого та середнього бізнесу в Україні

banner

Стаття

Блекаут на Старокінному

Як встановлення сонячних панелей перетворює проблеми на можливості?