Новини

Як економити електроенергію за допомогою сонячних панелей

How to save energy with solar panels

У прогноз Кабінету Міністрів України на 2019 - 2021 закладено щорічне зростання тарифів на електроенергію в розмірі 25%. Невтішні прогнози, якщо врахувати, що чинні тарифи на споживання електричного струму й на сьогодні досить високі. З огляду на все вищесказане, варто замислитися про економію.

Турбота про енергоефективність, встановлення альтернативних джерел електричної енергії - це вже не тільки модний тренд, це нагальна потреба, яка стосується всіх, і приватних споживачів, і дрібний бізнес, і великих підприємців. На жаль, далеко не кожен українець може собі дозволити інвестувати в покупку дорогого устаткування для сонячних електростанцій.

Найдорожча частина обладнання сонячних електростанцій - це інвертор (пристрій, яке перетворює постійний струм, що виробляється сонячними фотомодулями, в джерело змінного струму) та акумуляторні батареї, які служать для автономного живлення.

Как экономить электроэнергию

Як показує практика, найбільш раціональним рішенням для забезпечення енергоефективності вашого будинку або підприємства є сонячні електростанції на основі мережевих інверторів on grid, які працюють безпосередньо від загальної мережі, без використання акумуляторних батарей. Надлишки електроенергії генеруються в загальну мережу для продажу державі за програмою «зелений тариф».

Припустимо, що на вашому об'єкті потужність сонячної електростанції менше або дорівнює споживанню, в такому випадку генерація на «зелений тариф» вам не потрібна. Або у вас немає бажання псувати собі життя, зв'язуючись з оформленням нескінченної кількості дозвільних документів на встановлення двонапрямного лічильника. Що відбувається з надлишками електроенергії, якщо вона не надходить у мережу за «зеленим тарифом», а акумулятори в on grid інверторах не передбачено?

Існує два варіанти розв'язання даної проблеми:

1. Встановити автономну сонячну електростанцію з off grid- інвертором, який генерує надлишки енергії надаємо, це дорого та не завжди ефективно.

2. Anti-reflux Box - обмежувач генерації мережевих інверторів on grid, який у випадках зниження потужності споживання плавно знижує продуктивність мережевих інверторів.

Как экономить электроэнергиюКак экономить электроэнергию

Чому вигідно встановлювати сонячні електростанції на основі мережевих інверторів on grid із застосуванням обмежувача генерації Anti-reflux Box?

1. Вартість мережевого інвертора on grid разом з обмежувачем генерації Anti-reflux Box в два рази нижче вартості автономного off grid- інвертора. Це заощадить вам, як мінімум, 2 - 2.5 тисячі євро.

2. Не потрібно купувати акумуляторні батареї. Загальна вартість АКБ становить від 40 до 50% витрат на установку сонячної електростанції.

3. Не потрібно оформляти узгодження і дозвільні документи на «зелений тариф». Послуги кваліфікованих проєктувальників і юристів стоять досить дорого, тобто ви економите не тільки нерви, а й гроші.

4. Економія на оплаті електроенергії до 50% у сонячний день. Тут розрахунки індивідуальні, залежать від кількості споживаної потужності та продуктивності сонячних батарей.

І найважливіше, щоб ваша сонячна електростанція працювала ефективно, перед прийняттям рішення про її встановлення, проконсультуйтеся з фахівцями. Наші експерти готові надати вам кваліфіковану консультацію.

Ми рекомендуємо

Читайте також:
How to save energy with solar panels

Новини

Як економити електроенергію за допомогою сонячних панелей

Щорічне зростання тарифів на електроенергію в розмірі 25%

14e7998f-0fe1-49f9-b440-40fec2337d1b

Стаття

Сонячна електростанція в кредит

Рефінансування інвестицій для малого та середнього бізнесу в Україні

banner

Стаття

Блекаут на Старокінному

Як встановлення сонячних панелей перетворює проблеми на можливості?