Стаття

Переваги Lifepo4 в ДБЖ для котла з зовнішнім акумулятором

Системи резервного живлення містять два основних компоненти - джерело безперебійного живлення (ДБЖ) і акумуляторна батарея (АКБ).

Акумулятор віддає енергію вашим електроприладам у разі відключення живлення від основного джерела. Завдання ДБЖ - перетворювати постійний струм, який виробляє АКБ, у змінний, необхідний для роботи електричного обладнання.

Як правильно обирати ДБЖ, можна прочитати в нашій статті ««Джерела безперебійного живлення: ТОП-5 питань користувачів» та в інших публікаціях.

Сьогодні поговоримо, чому експерти LogicPower рекомендують встановлювати Lifepo4 акумулятори в системах резервного живлення?

Причина перша: «Ви не настільки багаті, щоб дозволити собі дешеве обладнання!»

Літій-залізо-фосфатні (Lifepo4) акумулятори коштують на порядок дорожче свинцево-кислотних. Ви купуєте їх не на один день (і навіть не на один рік). Коли ми робимо ремонт або встановлюємо в будинку якесь обладнання, перше, що ми оцінюємо, приймаючи рішення, як довго покупка прослужить нам без додаткової заміни.

Ресурс циклів заряд-розряд у Lifepo4 - 7000, тобто Вам, як мінімум, 10 років не доведеться думати про заміну акумулятора.

 Зверніть увагу! Гарантія від виробника на комплекти резервного живлення ТМ LogicPower - 5 років. Це більше, ніж термін служби деяких свинцево-кислотних батарей.

Для повної зарядки літій-залізо-фосфатні батареї знадобитися не більше 2-х годин. Крім того, у неї відсутній «ефект пам'яті», тобто АКБ можна заряджати в будь-який час, не чекаючи повного розряду.

Втрата місткості у літій-залізо-фосфатні батарей становить близько 20% при зберіганні понад 10 років. Крім того, даний тип АКБ може, без серйозних наслідків для подальшої експлуатації, тривалий час перебувати в розрядженому стані.

Причина друга: економія простору

Акумуляторна батарея Logicpower Lifepo4 12V місткістю 50Ah має габаритні розміри: довжина - 170 мм; ширина - 145 мм; висота - 207 мм. Вага батареї - 5,8 кг. Порівняйте ці характеристики з будь-якою свинцево-кислотною батареєю, і Ви зрозумієте, скільки місця можна заощадити на установці літій-залізо-фосфатної АКБ.

Чому це важливо? Як правило, обладнання для котлів опалення встановлюється на обмеженому просторі підсобного приміщення, а якщо автономне опалення знаходиться в квартирі, то це може бути невелика частина кухні або коридору. В таких умовах важливо компактно змонтувати обладнання, щоб воно не «плуталося під ногами».

Батареї даного типу мають широкий діапазон робочих температур: від – 20°С до + 60°С. Літій-залізо-фосфатні АКБ абсолютно безпечні для людей і тварин.

Причина третя: інтелектуальна система управління та захисту

Для контролю напруги та робочого струму в Lifepo4 акумуляторах встановлюють спеціальний пристрій - BMS плату.

Детальніше про захист акумуляторів можна прочитати в нашій статті «Що таке BMS?»

Уважно прочитайте наші рекомендації, зробіть висновки та купуйте обладнання, яке зручно і вигідно саме Вам.

Ми рекомендуємо

Читайте також:
Preimushchestva-Lifepo4-v-IBP-dlya-kotla-s-vneshnim-akkumulyatorom

Стаття

Переваги Lifepo4 в ДБЖ для котла з зовнішнім акумулятором

Системи резервного живлення включають в себе два основних компоненти - джерело безперебійного живлення (ДБЖ) і акумуляторна батарея (АКБ).

banner

Стаття

Блекаут на Старокінному

Як встановлення сонячних панелей перетворює проблеми на можливості?

banner

Новини

Сонячні електростанції в Україні

Вигоди від впровадження механізмів Net Billing та Net Metering