search
Рус
Укр

Новини

Нова енергетична програма: як отримати безвідсотковий кредит на сонячні панелі та теплові насоси?

Solar power plants on credit

Уряд України готує потужну відповідь на енергетичні виклики, з якими стикається країна.

Центральним елементом цієї ініціативи стануть безвідсоткові кредити на встановлення альтернативних джерел енергії, доступні для широкого кола учасників - від великих підприємств до звичайних громадян. Мета програми - стимулювати розвиток децентралізованих джерел енергії, що дасть змогу зміцнити енергетичну безпеку країни.

Сонячні електростанції в кредит. Пільгові програми для населення та бізнесу, які вже діють і які запрацюють найближчим часом:

  • Безвідсоткові кредити для громадян

    на сонячні панелі для дому та вітрові установки до 10 кВт потужності. Кредит до 480 тис. грн на 10 років без застави, під 0% річних;
  • Програма "ГрінДІМ".

    Держава компенсує співвласникам житла 1 млн грн на сонячні панелі та 2 млн грн на теплові насоси. Це покриває до 70% вартості проєкту. Також передбачено кредитування ОСББ на суму до 5 млн грн. Детальніше, як ОСББ і ЖБК отримати гранд, читайте в нашій статті;
  • Кредити "5-7-9" для малого та середнього бізнесу

    на встановлення газових електрогенераційних установок. До 150 млн грн на строк до 10 років під 5-9% з кредитними "канікулами" 6-12 місяців. На прифронтових територіях діють менші ставки та більше пільгових умов;
  • Кредитування великого бізнесу на 5-7 років

    із відсотковою ставкою 14-16% для розвитку альтернативної генерації;
  • Звільнення енергообладнання від ввізного мита та ПДВ.

    У Парламенті зареєстровано відповідні зміни до законодавства. Норми діятимуть для громадян і для бізнесу до початку 2026 року;
  • Скорочення термінів отримання технічних умов на приєднання до електромереж.

    Терміни скорочено з 10 до 2 днів, зменшено кількість документів з 7 до 2, термін надання послуги приєднання до газорозподільної системи знижено до 1 місяця.

Повний комплекс заходів почне діяти не пізніше 25 липня. Також буде запущено "гарячу лінію" та сайт з інформацією про нові можливості.

Доступні інженерні рішення для вашої енергонезалежності від фахівців бренду LogicPower

Сонце - невичерпне джерело електроенергії, здатне повністю або частково забезпечити автономне електроживлення вашого будинку або бізнесу. Якщо порахувати, скільки коштує сонячна панель і порівняти з економічною вигодою, яку ви почнете отримувати одразу після запуску СЕС, то вийде, що термін окупності обладнання становитиме від 1 до 4 років, залежно від потужності станції та кількості сонячних днів у вашому регіоні.

Для детального розрахунку термінів окупності СЕС для вашого об'єкта зверніться за консультацією до наших фахівців.

Встановлюють сонячні панелі на дах будівлі або на спеціальних конструкціях, змонтованих на земельних ділянках. Однак, якщо ви живете у квартирі, змонтуйте сонячні панелі на балкон. У LogicPower для вас знайдуть ефективне рішення, яке дасть змогу отримувати електроенергію з альтернативних джерел в умовах обмеженого простору.

Скористайтеся безкоштовною консультацією, щоб вибрати сонячні панелі для квартири, будинку, офісу або виробництва.

Ми рекомендуємо