Стаття

Що вибрати: ДБЖ чи генератор?

IBP-ili-generator-banner.png
  1. Системи безперебійного живлення для дому, що краще генератор чи інвертор з акумулятором?
  2. Типи систем безперебійного живлення для приватного будинку, квартири чи офісу
  3. Що вибрати: ДБЖ або генератор?
  4. Що краще для дому, джерела безперебійного живлення із зовнішнім акумулятором або генератор?

Системи безперебійного живлення для дому, що краще генератор чи інвертор з акумулятором?

Кожен з нас на власному досвіді відчув негативні наслідки від частих та довгих відключень електроенергії в будинку та офісі.

Ушкодження обладнання. Постійні стрибки напруги при включенні та вимкненні електрики дуже швидко виводять з ладу високочутливе електронне обладнання. Горять комп'ютери, монітори, телевізори, холодильники та інша техніка. Наслідки невтішні для гаманця, бо обладнання, що згоріло, вимагає дорогого ремонту, а в гіршому випадку повної заміни.

Втрата даних. Чи бувало, що під час відключення електроенергії ви не встигли зберегти робочі файли на комп'ютерах чи серверах? Погодьтеся, відновити втрачену інформацію складно, а інколи й неможливо.

Проблеми із безпекою.Під час вимкнення електроенергії вимикаються системи безпеки, такі як системи відеоспостереження, пожежна або охоронна сигналізація. Ризик крадіжок та інших злочинів зростає у кілька разів.

Втрата комфорту. Відсутність електрики може призвести до вимкнення систем опалення, кондиціювання повітря та вентиляції. Крім того, неможливість зарядити мобільні гаджети позбавляє доступу до інформації та спілкування.

Збитки для бізнесу. Часті відключення електроенергії призвели малий та середній бізнес до значних збитків через зупинення виробництва або неможливість обслуговування клієнтів.

Типи систем безперебійного живлення для приватного будинку, квартири чи офісу

ИБП или генератор

  • Інвертор (джерело безперебійного живлення) с можливістю підключення зовнішніх акумуляторів у режимі роботи обладнання від мережі 220V стабілізує напругу, а у разі відключення електроенергії автоматично перемикається на режим живлення від акумуляторних батарей.

  • Генератори працюють на паливі: бензин, дизель чи природний газ. Коли відбувається відключення електрики, генератор необхідно підключити до системи живлення побутової або офісної техніки.

  • Гібридні системи поєднують функції джерела безперебійного живлення (ДБЖ) та генераторів. Наприклад, гібридні ДБЖ можуть використовувати генератори для заряджання акумуляторів, що дозволяє збільшити час автономної роботи електричної техніки.

  • Сонячні електростанції для приватних будинків та квартир генерують електричну енергію від сонячних панелей.

Щодо вибору джерела безперебійного живлення важливо враховувати наступні фактори:

  • Тривалість автономної роботи визначає, як довго обладнання забезпечуватиме резервне живлення без підключення до основного джерела електрики. Перед тим як купити джерело резервного живлення, оцініть скільки часу генератор зможе працювати на наявному запасі палива або як довго ДБЖ забезпечуватиме техніку енергією від заряджених акумуляторів.

  • Потужність. Перевірте, чи домашній генератор або ДБЖ здатне забезпечити достатню потужність для забезпечення електроенергією всіх підключених пристроїв. Переконайтеся, що вибраний пристрій має достатній запас потужності, щоб упоратися з піковим навантаженням.

  • Ефективність - мінімальний рівень втрат енергії у процесі зберігання та перетворення електроенергії.

  • Рівень шуму. Якщо вам важливо, щоб система безперебійного живлення працювала тихо, вибирайте інвертор замість генератора. ДБЖ, як правило, працюють безшумно і можуть бути встановлені в багатоквартирних будинках та інших приміщеннях, де потрібно дотримуватися низький рівень шуму.

  • Вартість та обслуговування. Порівняйте витрати на придбання, встановлення та обслуговування генератора або ДБЖ. Врахуйте як початкові витрати, так і довгострокові витрати на обслуговування та заміну частин.

  • Рівень безпеки та екологічності. Проаналізуйте характеристики безпеки обраного пристрою, щоб уникнути небезпеки вибухів або спалахів. Також враховуйте вплив на довкілля, особливо при виборі типу палива для генератора.

  • Надійність та додаткові функції. Наприклад, автоматичне включення, захист від перевантажень, можливість моніторингу та віддаленого керування.

Що вибрати: ДБЖ або генератор?

ИБП или генератор

Щоб вибрати найкращі комплекти безперебійного живлення для приватного будинку, порівняємо показники, описані вище, для кожного з типів обладнання.

  1. Тривалість автономної роботи:
  2. Генератор - час роботи обмежено запасом палива. Може забезпечити тривалий період автономної роботи, якщо є достатньо палива для його роботи.

    ДБЖ -час роботи обмежено ємністю акумуляторних батарей. Час автономної роботи залежить від кількості підключених споживачів і може становити від 3 до 24 годин.

  3. Потужність:
  4. Генератор має високу потужність і здатний забезпечувати електроенергією велику кількість споживачів.

    ДБЖ зазвичай використовують для підтримки роботи невеликої кількості пристроїв або окремих систем.

  5. Ефективність:
  6. Генератор - значні втрати енергії через роботу двигуна та генератора.

    ДБЖ - має вищу ефективність, тому що не вимагає перетворення типу палива.

  7. Рівень шуму:
  8. Генератор - робота супроводжується сильним шумом через роботу двигуна та генератора.

    ДБЖ - працює безшумно.

  9. Вартість та обслуговування:
  10. Генератор для вироблення електрики має високу початкову вартість придбання та вимагає регулярного, часто дорогого обслуговування (заправка паливом, заміна масла тощо).

    ДБЖ - менш дороге в плані початкових витрат і вимагає меншого обслуговування (заміна батарей один раз на 5 – 10 років, залежить від типу та ресурсу акумулятора).

  11. Рівень безпеки та екологічності:
  12. Генератор працює на паливі та вимагає суворого дотримання техніки електро та пожежної безпеки при встановленні та використанні.

    ДБЖ - інвертори безпечні у використанні, не виділяють шкідливих випарів, не вибухають і не горять.

Що краще для дому, джерела безперебійного живлення із зовнішнім акумулятором або генератор?

Вибір між генератором та інвертором залежить від потреб та умов вашого об'єкта. Якщо вам потрібна висока потужність і тривала автономність, генератор може бути кращим. Якщо екологічність і безшумність роботи важливі, а також можливість використання відновлюваних джерел енергії, інвертор і акумулятори можуть бути більш підходящим вибором.

Бажаєте купити ДБЖ чи генератор в Україні, ретельно проаналізуйте особливості вашого будинку, квартири чи офісу, а також вимоги до електроживлення вашого обладнання. Це допоможе вибрати оптимальне джерело резервного живлення, яке відповідає вашим потребам та бюджету.

Отримати безкоштовну консультацію, як обрати джерело живлення електроустаткування:

+38 (067) 488-26-03

Ми рекомендуємо

Читайте також:
IBP-ili-generator-banner.png

Стаття

Що вибрати: ДБЖ чи генератор?

Вибір між генератором та інвертором – на чому зупинитися?

14e7998f-0fe1-49f9-b440-40fec2337d1b

Стаття

Сонячна електростанція в кредит

Рефінансування інвестицій для малого та середнього бізнесу в Україні

banner

Стаття

Блекаут на Старокінному

Як встановлення сонячних панелей перетворює проблеми на можливості?