Стаття

Чи потрібно закривати торговельні точки через нову хвилю локдауна в Україні?

Chy-potribno-zakryvaty-torhovelni-tochky

Вплив карантину на економіку: оцінки та виклики для українського бізнесу

Бізнес істотно погіршив оцінки економічного стану своїх підприємств і перспектив діяльності у відповідь на посилення карантинних заходів на тлі традиційного зниження ділової активності на початку року», - так оцінили в НБУ результати опитування українських компаній.

У Нацбанку відзначили, що представники дрібного і середнього бізнесу, чия діяльність пов'язана з торгівлею, відчули на собі негативні наслідки посилення карантинних заходів.

LogicPower: підтримка бізнесу та виклик локдауну в Україні

Компанія LogicPower з 2008 року займає лідируючі позиції на українському ринку з постачання електрообладнання. Наша мета - забезпечити споживачів доступними та якісними товарами, здатними гарантувати ефективність роботи електричного обладнання.

Ми підтримуємо позицію «Епіцентру» та інших великих торгових компаній в тому, що новий тривалий локдаун може знищити тисячі представників середнього і малого бізнесу, з якими, в тому числі, співпрацює і наша компанія.

Ми розуміємо, що криза, пов'язана з пандемією коронавируса - це глобальна проблема не тільки для України, але й для всієї світової економіки.

Економісти прогнозують, що місяць локдауна загрожує Україні втратою 2% ВВП, 20% (як мінімум) - падіння роздрібної торгівлі та понад 10% зниження реальних зарплат (на тлі зростання номінальних).

На жаль, український уряд не може застосувати досвід розвинених країн і влити в економіку, що постраждала від наслідків коронавируса, достатню кількість грошових коштів.

Так чому б не перейняти досвід Англії та Америки, які в умовах другої хвилі пандемії не закривають роздрібну торгівлю, що сприяє природній стабілізації економічної ситуації в цих країнах. Наприклад, торгові мережі Hom Depot і Lowes, були визнані урядом США об'єктами першої необхідності та продовжують працювати при строгому обмеженні відвідувачів. Також покупців приймають Walmart і Ikea, а в Європі Leroy Merlin, Саstorama, OBI та ін.

68% українців (за даними опитування групи Рейтинг на 24 березня 2021 року) не підтримують введення повного та суворого локдауна по всій Україні.

У всьому світі торгівля - це драйвер економіки. Західні країни знижують рівень регулювання та податкове навантаження на сектор. Якщо українська влада візьме такий же курс, розвиток рітейлу та економіки в цілому значно прискориться.

Читайте також:
Chy-potribno-zakryvaty-torhovelni-tochky

Стаття

Чи потрібно закривати торговельні точки через нову хвилю локдауна в Україні?

Бізнес істотно погіршив оцінки економічного стану своїх підприємств і перспектив діяльності

14e7998f-0fe1-49f9-b440-40fec2337d1b

Стаття

Сонячна електростанція в кредит

Рефінансування інвестицій для малого та середнього бізнесу в Україні

banner

Стаття

Блекаут на Старокінному

Як встановлення сонячних панелей перетворює проблеми на можливості?