search
Рус
Укр

Стаття

Домашня електростанція: як забезпечити приватний будинок незалежним джерелом енергії і більше не турбуватися про зростання тарифів?

сэс 0-

ЗМІ повідомляють - з 1 листопада 2024 року в Україні планується підвищення цін на електроенергію для бізнесу.

До чого готуватися власникам приватних будинків і квартир?

До чого готуватися власникам приватних будинків і квартир?

Якщо вірити прогнозам голови Спілки споживачів комунальних послуг Олега Попенка, ціна на електроенергію для населення може зрости до 6,5-7 гривень за кіловат, уже наступного року. Це означає підвищення на 50-75%. А в перспективі двох-трьох років ціна може сягнути 8-9 гривень за кіловат.

Нинішній тариф, закріплений постановою Кабінету міністрів № 632 від 31 травня 2024 року, діє до 30 квітня 2025 року включно. Документ продовжує положення про покладення спеціальних обов'язків (ПСО) на учасників ринку електроенергії та встановлює фіксовану ціну на рівні 4,32 гривні.

Представники міністерства енергетики України запевняють, що зараз немає підстав для значного підвищення тарифів. Але як можна бути впевненим у чомусь, коли в країні триває війна?

Нагадаємо, що з початку російського вторгнення 2022 року тариф на світло для населення підвищували двічі. З 1 червня 2023 року з 1,68 до 2,64 гривні, потім з 1 червня 2024 року з 2,64 до 4,32 гривні. Таким чином, під час війни електроенергія подорожчала у 2,5 раза.

Крім того, з настанням холодів нам не уникнути масових відключень через дефіцит потужностей, пошкодження інфраструктури та збільшене споживання. Прогнозується, що взимку ми сидітимемо без світла по 6-8 годин на добу.

У такій ситуації важливо вже зараз задуматися про альтернативне енергопостачання. Якщо у вас приватний будинок, саме час купити сонячні батареї для дому та встановити домашню електростанцію.

Забудьте про зростання тарифів і непомірні рахунки за електроенергію

Забудьте про зростання тарифів і непомірні рахунки за електроенергію

Фотомодулі на даху приватного будинку забезпечать вас власною електроенергією без додаткових витрат.

Протягом світлового дня електрообладнання отримує живлення від сонячних панелей, а ввечері та вночі - від акумуляторних батарей. Це дасть вам змогу не платити за електроенергію та захистити свій бюджет від різких підвищень тарифів.

Сучасні сонячні батареї LogicPower мають високий коефіцієнт корисної дії та здатні ефективно працювати в умовах часткового затінення.

Сонячний інвертор ефективно розподіляє електроенергію, згенеровану сонячними батареями, спрямовуючи її на живлення споживачів і зарядку акумуляторів.

Потужні акумуляторні батареї для сонячних електростанцій забезпечують достатню кількість електроенергії в нічний час і швидко відновлюють заряд.

Усі параметри роботи СЕС можна контролювати з мобільного телефону за допомогою зручного застосунку з будь-якої точки світу.

Сонячна енергосистема для будинку не тільки дасть вам змогу забути про величезні рахунки за електроенергію, а й допоможе пережити тривалі вимкнення, забезпечивши свій дім теплом і світлом.

Не турбуйтеся про аварійні та планові вимкнення світла

Встановивши СЕС у приватному будинку, вам більше не потрібно будувати свій графік залежно від графіків відключень світла. Сонячні панелі для заміського будинку забезпечать повну або часткову автономію.

Власна електростанція - це безперебійне електропостачання домашньої техніки незалежно від регулярних відключень світла або аварій у загальній енергосистемі.

У вашому домі завжди працюватимуть на повну потужність:

  • освітлення,
  • автономний котел опалення,
  • холодильник,
  • комп'ютери,
  • та інша техніка.

Готуйте обід, варіть каву, періть, прибирайте, заряджайте гаджети, спілкуйтеся в соціальних мережах або працюйте за комп'ютером, не озираючись на вимкнення світла.

Крім того, ви зможете заряджати електромобіль, без додаткових витрат на використання електроенергії із загальної мережі.

Подбайте про екологію

Подбайте про екологію

Автономні сонячні електростанції для дому - це чисте і поновлюване джерело енергії.

Використання сонячних панелей зменшує викиди парникових газів і сприяє збереженню навколишнього середовища.

Де взяти гроші, щоб купити сонячні панелі для дому в Україні?

Де взяти гроші, щоб купити сонячні панелі для дому в Україні?

Головна проблема для тих, хто вирішив встановити сонячну електростанцію в приватному будинку - це високі початкові вкладення. Незважаючи на стрімкий розвиток технологій, що дають змогу здешевити виробництво обладнання для СЕС, ціна сонячних панелей і акумуляторних батарей не завжди доступна пересічному споживачеві.

Навіть якщо витрати на встановлення сонячної електростанції здаються вам значними, задумайтеся, що СЕС забезпечить вам не тільки значну економію на комунальних платежах, енергетичну незалежність, а й упевненість у завтрашньому дні.

Люди, які шукають рішення, завжди знаходять варіанти для встановлення сонячних батарей.

Наприклад, можна скооперуватися із сусідами і встановити одну СЕС на два будинки, розділивши витрати навпіл.

Інший варіант - почати з малого і встановити сонячні панелі на гараж або господарські будівлі, поступово розширюючи систему.

Крім того, існують пільгові кредити, які допоможуть знизити початкові витрати. Важливо пам'ятати, що вкладення в сонячну енергію - це інвестиція в майбутнє, яка почне окупатися з перших днів.

Сонячна електростанція для приватного будинку в кредит під 0%

Сонячна електростанція для приватного будинку в кредит під 0%

Компанія LogicPower є партнером кількох провідних українських банків, які пропонують вигідні умови кредитування на придбання СЕС. Ви можете скористатися пільговим кредитом на встановлення сонячної електростанції під 0%, що дає змогу встановити обладнання без значних початкових витрат і переплати.

Після того як ви визначитеся, яку сонячну електростанцію вибрати для будинку, фахівці компанії LogicPower допоможуть оформити рахунки-фактури, необхідні для отримання кредиту, і нададуть сертифікати на продукцію.

Детальні умови пільгового кредитування можна прочитати в нашій статті: «Сонячна електростанція для дому: як отримати кредит під 0%».

Як вибрати обладнання для сонячної електростанції?

Як вибрати обладнання для сонячної електростанції?

Відповідь на питання, скільки потрібно сонячних панелей для будинку, залежить від енергоспоживання вашого електрообладнання.

Наприклад, якщо у вас невеликий приватний будинок з котлом опалення і стандартними побутовими приладами, підійде сонячна електростанція потужністю 4,2 кВт. Вона забезпечить роботу освітлення, холодильника, телевізора та іншої техніки.

Якщо ви плануєте підключити до системи кондиціонери, електричні обігрівачі, варто розглянути сонячну станцію потужністю 6 кВт, яка забезпечить стабільну роботу техніки в період пікових навантажень.

Для великих будинків з басейнами, електричними котлами та іншими потужними приладами оптимальним варіантом стане сонячна електростанція потужністю 10 кВт. Вона повністю закриє потреби енергозалежного будинку і дасть можливість використовувати енергію з максимальною віддачею. А якщо у вас є електромобіль - заряджайте його в будь-який зручний час, не озираючись на суми в платіжках за світло.

Об'єкт, реалізований нашими фахівцями: сонячна електростанція для власних потреб потужністю 12 кВт з ємністю акумулятора 5 кВт-годин Кейс по установке СЭС на 12кВт

Якщо ви сумніваєтеся, чи варто купити готову сонячну електростанцію для будинку, зверніться за безкоштовною консультацією до фахівців LogicPower. Вони допоможуть підібрати найкраще інженерне рішення для вашого будинку, враховуючи всі особливості енергоспоживання і простору для встановлення сонячних панелей.

Не відкладайте можливість зробити свій будинок енергоефективним та екологічним. Встановлення СЕС - це не тільки економія, а й ваш внесок у стабільне майбутнє України.

Ми рекомендуємо