Рус
Укр

Стаття

Чому теплові насоси вигідна інвестиція в комфорт та економію на опаленні?

Заглавный банер 2
  1. Чому теплові насоси вигідна інвестиція в комфорт та економію на опаленні?
  2. Що таке тепловий насос повітря вода і як він працює?
  3. Переваги встановлення та експлуатації теплових насосів порівняно з електричними та газовими котлами автономного опалення

Чому теплові насоси вигідна інвестиція в комфорт та економію на опаленні?

З кожним відключенням електроенергії та оголошенням про підвищення тарифів на комунальні послуги, в українцях зростає усвідомлення важливості енергетичної незалежності в окремо взятому будинку.

Усі знають, що використання альтернативних джерел дає змогу забезпечити часткову або повну автономію від постачання енергії із загальних мереж. Теплові насоси - інноваційне, економічне та ефективне рішення для опалення (охолодження) квартир і будинків. При цьому багато хто сумнівається, чи варто встановлювати тепловий насос для опалення квартири. Головна причина для роздумів - високі початкові витрати на закупівлю та встановлення обладнання.

У цій статті технічні експерти LogicPower пояснюють, чому вам вигідно купити тепловий насос для опалення будинку.

Що таке тепловий насос повітря вода і як він працює?

Тепловий насос "повітря-вода" використовує тепло навколишнього повітря для нагріву води, яка використовується для опалення приміщень і гарячого водопостачання.

Принцип роботи теплового насоса побудовано на термодинамічному циклі, який складається з наступних етапів: забір тепла з повітря за допомогою холодоагенту, стиснення холодоагенту в компресорі, передача тепла воді та конденсація холодоагенту для повторення циклу.

Принцип роботи теплового насоса

Конструктивно теплові насоси бувають двох основних типів, кожен з яких має свої особливості, що дає змогу підібрати оптимальний тепловий насос для опалення будинку, ціни також залежать від типу і моделі обладнання.

Моноблоки

Усі основні компоненти моноблочного насоса опалення розташовані в одному корпусі і можуть бути встановлені зовні приміщення.

Зовнішній монтаж не потребує додаткового місця всередині будівлі та спрощує монтаж. Зовнішні моноблоки зручні тим, що не потребують дозаправлення фреоном, що знижує експлуатаційні витрати та спрощує обслуговування.

Спліт системи

Спліт система складається із зовнішнього і внутрішнього блоків. Вода для опалення знаходиться всередині приміщення, що мінімізує ризики замерзання системи при низьких температурах навколишнього середовища.

Спліт системи для опалення будинку тепловим насосом забезпечують ефективний розподіл тепла по всьому будинку.

Переваги встановлення та експлуатації теплових насосів порівняно з електричними та газовими котлами автономного опалення

Переваги встановлення та експлуатації теплових насосів порівняно з електричними та газовими котлами

Автономність від палива

Встановлення теплового насоса дає змогу уникнути залежності від поставок газу, вугілля або інших видів палива. Для опалення приватного будинку насос використовує повітря з навколишнього середовища, яке є невичерпним і, що приємно, безкоштовним ресурсом для отримання теплової енергії.

Висока енергоефективність

Теплові насоси повітря вода мають високий коефіцієнт перетворення (COP) - до 5. Це означає, що вони здатні виробляти в 5 разів більше тепла порівняно зі споживаною електроенергією.

Мінімальна вартість кіловата теплової енергії

Графік порівняння витрат

Принцип роботи теплового насоса, заснований на використанні сучасних технологій, дає змогу в кілька разів збільшити енергію, яку насос отримує з альтернативних джерел.

Система отримує 75% тепла з навколишнього середовища і 25% - від електричної мережі.

Наприклад, для опалення будинку площею 160 м² електричному котлу знадобитися приблизно 3700 кВт електроенергії на місяць, тепловому насосу - близько 1500 кВт.

Рахуймо витрати на електроенергію в опалювальний сезон, виходячи з тарифів, які діють з 31 травня 2024 року, коли фіксована ціна за споживання в приміщеннях з електроопаленням менш як 2000 кВт - 2,64 грн, а понад 2000 кВт - 4,32 грн.

Таким чином, опалення будинку електричним котлом обійдеться вам близько 16000 гривень на місяць, а використання теплового насоса - близько 4000 гривень. Економія за 5 місяців опалювального сезону складе - приблизно 60000 грн.

Купівля теплового насоса окупитися за 2 опалювальні сезони.

На основі розрахунків, ви можете переконатися, що тепловий насос забезпечує найнижчу вартість кіловата теплової енергії порівняно з традиційними системами автономного опалення.

Сумісність із системами резервного живлення та альтернативними джерелами енергії

Опалення тепловим насосом під час відключень електроенергії можна забезпечити за допомогою генератора.

Крім того, ви можете купити джерело безперебійного живлення з акумулятором для теплового насоса.

Теплові насоси можна легко інтегрувати з сонячними енергосистемами, що дає змогу перейти на автономне енергопостачання.

Простота встановлення

Теплові насоси легко встановити на ділянці з невеликою прибудинковою територією або навіть у квартирі.

Встановлення повітряного теплового насоса вимагає менше будівельних і монтажних робіт.

Низькі експлуатаційні витрати

Теплові насоси потребують мінімального обслуговування порівняно з твердопаливними та газовими котлами. Це знижує витрати на технічне обслуговування і спрощує експлуатацію системи.

На офіційному сайті українського бренду LogicPower можна купити тепловий насос на 70, 100, 200 м². В асортименті доступні насоси опалення повітря вода в широкому діапазоні потужностей, що дає змогу підібрати оптимальну модель для різних потреб - від невеликих квартир до приватних будинків і комерційних будівель.

Для отримання більш детальної інформації про теплові насоси скористайтеся безкоштовною консультацією менеджерів LogicPower

Ми рекомендуємо

Читайте також:
Заглавный банер 2

Стаття

Чому теплові насоси вигідна інвестиція в комфорт та економію на опаленні?

З кожним відключенням електроенергії та оголошенням про підвищення тарифів на комунальні послуги, в українцях зростає усвідомлення важливості енергетичної незалежності в окремо взятому будинку.

Innovatsiyne-rishennya-dlya-zakhystu-sonyachnykh-paneley-vid-hradu

Новини

Інноваційне рішення для захисту сонячних панелей від граду

Новий спосіб укладання значно збільшує ступінь захисту фотомодулів від несприятливих погодних умов.

Floating solar power plant in Paris

Новини

Новий крок до сталої енергетики: у Парижі було встановлено найбільшу у світі плавучу сонячну електростанцію

На берегах Сени працювала найбільша у світі плавуча та мобільна сонячна електростанція потужністю 78 кВт.