Стаття

Літієвий акумулятор для автомобіля: чи потрібно платити більше?

Lithium batteries for cars should i pay more

Літій-залізо-фосфатний акумулятор для автомобіля

Літій-залізо-фосфатні (LiFePo4) акумуляторні батареї з кожним днем набувають популярності на українському ринку. Крім того, деякі моделі автомобілів, наприклад, Toyota Prius C, Ford Fusion Hybrid, Tesla, Porsche та ін., з конвеєра комплектуються акумуляторами нового покоління.

Багато автомобілістів ставлять собі питання: чи варто міняти кислотний акумулятор на літієвий? Чи потрібно платити більше, оскільки LiFePo4 стоять набагато дорожче звичайних АКБ для автомобіля?

Літій-залізо-фосфатний автомобільний акумулятор на 12V складається з певної кількості герметичних прямокутних елементів. Очевидні переваги такої конструкції - це компактні розміри й легка вага.

Якщо Ви вважаєте, що безглуздо переплачувати за акумулятор, який важить на 10-15 кг менше звичайного, його ж не в руках носити, а возити під капотом, не поспішайте переходити на іншу вкладку.

Четыре преимущества АКБ LiFePO4 для автомобілів

Скільки годин їзди на автомобілі вам знадобиться, щоб зарядити кислотний акумулятор місткістю 50 Ач? 10 - 12 годин? Батареї LiFePo4 не бояться високих струмів заряду, отже, для повного зарядження йому знадобиться не більше 3-х годин.

 

Саморозряд Lifepo4 при кімнатній температурі не перевищує 3% (від заявленої місткості) в місяць. Ви можете бути впевнені, що ця батарея, на відміну від кислотної, не розрядиться після тривалого (1-2 місяці) зберігання.

 

Технологія виготовлення літій-ферум-фосфатних акумуляторів повністю виключає використання токсичних речовин. Літієві АКБ вважаються екологічно чистими.

 

Що стосується ресурсу роботи, то замість 1500 - 2000 циклів, які витримують кислотні акумулятори, літієві батареї виробляються після 5000 - 7000 циклів. LiFePo4 прослужить Вам від 10 до 15 років. Виробник дає гарантію на 3 роки.

 

Крім того, LiFePo4 можна ремонтувати. Банку, яка вийшла з ладу, легко замінити на нову.

Який акумулятор необхідний Вашому автомобілю - вирішувати Вам. Звичайно, за використання надійної та довговічнішої, ніж свинцево-кислотна, акумуляторної батареї доведеться заплатити.

Ну або почекати якихось 5 - 10 років, поки вчені не знайдуть спосіб здешевити технологію виробництва LiFePo4. Але, не факт, що на той час літієві АКБ не вважатимуть «застарілими моделями».

Читайте також:

Стаття

Літієвий акумулятор для автомобіля: чи потрібно платити більше?

Все що потрібно знати про переваги літієвих АКБ для автомобілів

Akkumulyator dlya doma banner

Стаття

Акумулятор для дому

Які акумуляторні батареї можна використовувати для житлових приміщень?

1 копия (3)

Новини

Знижки для військовослужбовців

LogicPower дарує знижку військовослужбовцям та членам їх сімей на продукцію LogicPower