search
Рус
Укр

Новини

Відкрито першу в Європі гігафабрику з виробництва літій-залізо-фосфатних акумуляторних батарей

Vidkryto-pershu-v-Yevropi-hihafabryku-z-vyrobnytstva-litiy-zalizo-fosfatnykh-akumulyatornykh-batarey

У Європі відкрили першу гігафабрику з виробництва акумуляторів з використанням літій-залізо-фосфату (LFP). Тестове виробництво почалося на заводі в Арендале, Південна Норвегія. Річна виробнича потужність 1 ГВт-год здатна задовольнити зростаючий попит європейського ринку на акумуляторні батареї.

Компанія активно співпрацює з користувачами, з метою досягти якості серійного виробництва в найближчі місяці. З листопада минулого року виготовлено та надіслано потенційним клієнтам тисячі зразків комірок LFP для тестування та перевірки на лінії кваліфікації клієнтів (CQL).

У довгостроковій перспективі виробники прагнуть удосконалити літій-нікель-марганцеві акумулятори наступного покоління (LNMO), засновані на катодній технології.

На заводі в Арендалі працюватимуть близько 150 осіб. Компанія має намір збільшити річну виробничу потужність на цьому підприємстві до 43 ГВт-год до 2028 року, додавши три додаткові потужності, кожна з яких вироблятиме 14 ГВт-год і спеціалізуватиметься на випуску акумуляторних модулів.

Відкрито першу в Європі гігафабрику з виробництва літій-залізо-фосфатних акумуляторних батарей

Ми рекомендуємо