Рус
Укр

Новини

Нове покоління перовскітних сонячних елементів: прорив у доступності та ефективності

Nove-pokolinnya-perovskitnykh-sonyachnykh-elementiv-proryv-u-dostupnosti-ta-efektyvnosti

Вчені розробили нове покоління перовскітних сонячних елементів з високою ефективністю. Важливою перевагою є можливість друку цих елементів за дуже низьких кімнатних температур.

Перовскітні елементи нового покоління були розроблені групою дослідників з Міського університету Гонконгу (CityUHK). Вчені планують протягом півтора року створити пілотну виробничу лінію для сонячних елементів нового покоління.

Сонячні елементи нового покоління виготовляються з перовскітного чорнила, яке можна легко наносити на підкладку і «друкувати» на ній тонкі полікристалічні (перовскітні) плівки за температури оброблення до 100°C.

Технологія забезпечує швидке масове виробництво перовскітних сонячних елементів. Це значно знижує споживання енергії та виробничі витрати порівняно з виробництвом традиційних кремнієвих сонячних елементів, які потребують високотемпературних процесів (понад 1000°C) і значно більшого числа етапів обробки. Кінцева вартість виробництва для перовскітних сонячних елементів може бути вдвічі нижчою, ніж для класичних кремнієвих сонячних елементів.

Перовскітні сонячні елементи менше залежать від кута падіння та інтенсивності світла і мають відмінну механічну гнучкість. Це полегшує їхню інтеграцію з різними енергосистемами, наприклад, сонячна черепиця, плавучі настили з фотомодулів на воді, зовнішні стінові панелі тощо.

Ми рекомендуємо

Читайте також:
Nove-pokolinnya-perovskitnykh-sonyachnykh-elementiv-proryv-u-dostupnosti-ta-efektyvnosti

Новини

Нове покоління перовскітних сонячних елементів: прорив у доступності та ефективності

Перовскітні сонячні елементи менше залежать від кута падіння та інтенсивності світла і мають відмінну механічну гнучкість.

Innovatsiyne-rishennya-dlya-zakhystu-sonyachnykh-paneley-vid-hradu

Новини

Інноваційне рішення для захисту сонячних панелей від граду

Новий спосіб укладання значно збільшує ступінь захисту фотомодулів від несприятливих погодних умов.

Floating solar power plant in Paris

Новини

Новий крок до сталої енергетики: у Парижі було встановлено найбільшу у світі плавучу сонячну електростанцію

На берегах Сени працювала найбільша у світі плавуча та мобільна сонячна електростанція потужністю 78 кВт.