Стаття

Як вибрати джерело безперебійного живлення для комп'ютера?

Kak-vybrat-istochnik-bespereboynogo-pitaniya-dlya-kompyutera
  1. Як нестабільна подача живлення з мережі 220V позначається на роботі комп'ютера?
  2. >Завдання для пристроїв захисту комп'ютера від перепадів напруги
  3. Як захистити комп'ютер від наслідків різкого вимкнення світла?
  4. UPS безперебійник для комп'ютера: які бувають типи
  5. Який ДБЖ вибрати для домашнього або офісного комп'ютера
  6. Основные преимущества новых моделей линейно-интерактивных ИБП LogicPower

Сьогодні у світі складно знайти людину, яка не користується комп'ютером. З кожним днем список робіт, які можна виконувати за допомогою штучного інтелекту, стає ширшим, самі ПК – потужнішими, а їх електронна начинка – розумнішою та чутливішою до різких перепадів напруги в мережі живлення.

Кожен з нас хоча б один раз ставив питання, як уникнути дорогого ремонту комп'ютерної техніки, не втратити важливі документи або результати своєї праці через раптове відключення електроенергії.

Як нестабільна подача живлення з мережі 220V позначається на роботі комп'ютера?

А Ви знали, що нестабільна подача електроживлення - друга (після вірусів і атак хакерів) за частотою звернень до сервісних центрів причина виходу з ладу персонального комп'ютера. Крім того, за статистикою 80% домашніх побутових приладів перегорають через різкі стрибки напруги в мережі.

Найменше страждають від неякісної подачі живлення нагрівальні прилади: чайник, праска, електрокамін тощо.

Найуразливіші пристрої – це високочутлива техніка, начинена електронними мікросхемами, процесорами, датчиками та сенсорами. Навіть мінімальний стрибок напруги може стати причиною поломки суперсучасного (читаємо дуже дорогого) комп'ютера, телевізора або іншого розумного гаджета.

Завдання для пристроїв захисту комп'ютера від перепадів напруги:

  • Процесор, відеокарта, картка пам'яті та інші комплектуючі не повинні постраждати від перебоїв подачі напруги з електромережі (незалежно від масштабів катастрофи)
  • Усі файли та документи, відкриті на момент вимкнення світла, повинні бути закриті або збережені.

Як захистити комп'ютер від наслідків різкого вимкнення світла?

На сьогодні існує два найбільш поширені способи, як захистити комп'ютер від стрибків напруги в мережі:

  • Мережевий фільтр – простий та недорогий спосіб забезпечити мінімальний захист техніки від високочастотних та імпульсних перешкод у мережі живлення. При цьому мережевий фільтр безсилий при різких (раптових) відключення світла.
  • Джерела безперебійного живлення виконують функцію стабілізатора напруги, а також забезпечують автономне електропостачання комп'ютера протягом певного часу.

UPS безперебійник для комп'ютера: які бувають типи

Лінійно-інтерактивне джерело безперебійного живлення - хороший безперебійник для комп'ютера, який забезпечує стабілізацію напруги на виході 220V±10%. Час автономної роботи ДБЖ від вбудованого акумулятора – 15-30 хвилин, цілком достатньо, щоб зберегти файли та коректно вимкнути пристрій.

Джерело безперебійного живлення з правильною синусоїдою та зовнішнім акумулятором – найкращий безперебійник для ігрового, дизайнерського, серверного або іншого потужного комп'ютера. Форма вихідної напруги у вигляді правильної синусоїди забезпечує стабільну подачу живлення, а можливість підключення зовнішнього акумулятора значно збільшує час автономної роботи (до кількох діб).


Який ДБЖ вибрати для домашнього або офісного комп'ютера

Перед тим, як вибрати оптимальний ДБЖ для комп'ютера, прочитайте рекомендації наших фахівців:

  • Щоб зберегти файли та коректно вимкнути ПК безперебійник (ДБЖ) лінійно-інтерактивний необхідно підключити до системного блоку та комп'ютерного монітора.
  • Від тривалості автономної роботи UPS після вимкнення електроенергії безпосередньо залежить вартість пристрою. Бюджетні моделі лінійних ДБЖ для ПК в Україні забезпечують користувачеві 10-15 хвилин додаткового часу, необхідного для завершення роботи.
  • Щоб підключити до джерела безперебійного живлення додаткове обладнання, необхідно вибирати ДБЖ відповідно до потужності всіх споживачів живлення. Розраховуючи необхідну потужність безперебійника, врахуйте коефіцієнт запасу (не менше 20% від сумарної потужності всього обладнання, що підключається).
  • Перед тим як купити ДБЖ для комп'ютера, зверніть увагу на швидкість перемикання режимів. Чим швидше UPS переходить на роботу від акумулятора, тим вище гарантія безпеки вашого комп'ютера від перебоїв у подачі електроенергії. Найкращий захист від стрибків напруги для ПК забезпечується часом перемикання режимів ДБЖ від 0 до 10 мс..

Детальну консультацію наших фахівців, як захистити комп'ютер від збоїв та перепадів у мережі за допомогою ДБЖ можна телефоном:0800-208-941

Основні переваги нових моделей лінійно-інтерактивних ДБЖ LogicPower

  • Кількість розеток збільшена до 8 (у ДБЖ з діапазоном потужності від 400 до 600 кількість розеток збільшено до 3), що дозволяє підключити до безперебійника більшу кількість споживачів.
  • Джерела безперебійного живлення з 8 виходами можуть бути використані як фільтр та як джерело живлення від акумулятора (4 - фільтр, 4 від акумулятора)
  • Розширений діапазон вхідної напруги: 145-295 Вольтів
  • Оновлено програмне забезпечення
  • Модифіковане мікропроцесорне керування
  • Гарантія від виробника – 24 місяці.

Отримати безплатну консультацію щодо купівлі джерела безперебійного живлення можна за номером: 0800 208-796

Ми рекомендуємо

Читайте також:
Kak-vybrat-istochnik-bespereboynogo-pitaniya-dlya-kompyutera

Стаття

Як вибрати джерело безперебійного живлення для комп'ютера?

Як уникнути дорогого ремонту комп'ютерної техніки, не втратити важливі документи або результати своєї праці через раптове відключення електроенергії.

14e7998f-0fe1-49f9-b440-40fec2337d1b

Стаття

Сонячна електростанція в кредит

Рефінансування інвестицій для малого та середнього бізнесу в Україні

banner

Стаття

Блекаут на Старокінному

Як встановлення сонячних панелей перетворює проблеми на можливості?