Огляд

Гібридний інвертор: де застосовують ДБЖ з правильною синусоїдою та МРРТ контролером?

1d0737cf-51c0-495c-a113-781db9386069
  1. Гібридний інвертор: де застосовують ДБЖ з правильною синусоїдою та МРРТ контролером?
  2. До якого електроустаткування можна підключати гібридні інвертори нового покоління?
  3. МРРТ контролер – що це та як він працює?
  4. Гібридний інвертор для офісу, квартири чи заміського будинку, які режими роботи підтримує?
  5. Гібридний інвертор mppt, який вибрати?

Гібридний інвертор: де застосовують ДБЖ з правильною синусоїдою та МРРТ контролером?

Гібридний інвертор – потужне джерело безперебійного живлення, яке може використовуватися як у класичних акумуляторних системах безперебійного живлення, так і для сонячних панелей.

До якого електроустаткування можна підключати гібридні інвертори нового покоління?

Найчастіше ДБЖ з МППТ контролером встановлюють у домашніх сонячних електростанціях. Вбудований mppt контролер (12V, 24V чи 48V) дозволяє збільшити ефективність роботи сонячних панелей на 15 – 30%.

Крім того, гібридні ДБЖ з правильною синусоїдою потужністю 1000, 3000, 5000 Ватт підключають до наступних типів побутової, офісної або виробничої техніки:

  • Автономні котли опалення (газові, електричні, твердопаливні)
  • Бойлери та насоси для підкачування води
  • Офісні комп'ютерні системи та серверні станції
  • Кондиціонери, холодильники та інша побутова техніка з високими пусковими струмами
  • Лабораторне обладнання (тигельні печі, дистилятори тощо)
  • Медичне обладнання
  • Системи аварійного освітлення
  • Інше електрообладнання, що підходить за потужністю.

Щоб забезпечувати електрообладнанню не лише безперебійне живлення, а й захистити його від різких перепадів напруги в мережі, що є величезною проблемою в Україні, рекомендуємо купити гібридний інвертор із функцією стабілізації напруги.

МРРТ контролер – що це та як він працює?

Контролер МРРТ, або мікропроцесорний регулятор струму та напруги - високотехнологічний пристрій, який використовується у гібридних джерелах безперебійного живлення. Його головна функція полягає у забезпеченні ефективної зарядки та контролю параметрів роботи акумуляторів, підключених до сонячних батарей.

Контролер МРРТ здійснює контроль струму та напруги на сонячній батареї, щоб визначити оптимальні значення для ефективної зарядки акумуляторів. Також він визначає максимальну потужність, яку можна отримати із сонячних батарей, аналізуючи показники від точки холостого ходу до напруги на акумуляторі.

Усі показники відображаються на екрані, який розташовано на лицьовій панелі інвертора, що дозволяє наочно оцінити процес заряджання та контролювати параметри роботи акумуляторів.

Гібридний інвертор для офісу, квартири чи заміського будинку, які режими роботи підтримує?

Гібридний ДБЖ (джерело безперебійного живлення) – універсальне інтелектуальне обладнання з можливістю налаштування режимів заряджання акумуляторних батарей.

  • Перший режим - сонячна енергія використовується як єдине джерело для заряджання акумуляторних батарей. Гібридний інвертор контролює процес заряджання, настроюючи параметри роботи акумуляторів для максимальної ефективності.

  • Другий режим, де основне джерело заряду АКБ – мережа 220 вольтів. У цьому випадку гібридний інвертор працює як класичний ДБЖ, переходячи в режим автономної роботи у разі відключення основного джерела живлення. Переключення на автономний режим живлення від акумулятора відбувається автоматично.

  • Третій режим – гібридний,коли інвертор використовує спочатку сонячну енергію для живлення електроустаткування, потім – енергію, накопичену в акумуляторі, потім – мережу 220В. У випадку, якщо генерація електрики від сонячних панелей неможлива (наприклад, у темний час доби), а акумулятор повністю розряджений, система автоматично перемикається на режим роботи від мережі. Гібридний інвертор одночасно з перемиканням електроустаткування на загальну мережу заряджає акумуляторну батарею.

Отже, гібридний ДБЖ з контролером МРРТ можна використовувати у випадках, коли у Вас вдома, в офісі або на виробництві не встановлено сонячні панелі. Тут використовується другий режим роботи.

Крім того, побутовий сонячний гібридний ДБЖ із МРРТ встановлюють у домашніх сонячних електростанціях, підключених до системи «зелений тариф».

Наскільки вигідною є установка домашньої сонячної електростанції, і які терміни її окупності читайте в нашій статті ««Чи варто встановлювати домашню СЕС?» »

Гібридний інвертор mppt, який вибрати?

Перед тим, як купити гібридний інвертор в Україні та не розчаруватися, проконсультуйтеся з фахівцем.

Безоплатну консультацію експертів LogicPower можна отримати телефоном:

0(800) 208-796

Рекомендуємо звернути увагу на кілька ключових параметрів під час вибору джерела безперебійного живлення.

Коефіцієнт корисної дії (ККД), який визначає ефективність роботи ДБЖ. Сучасні якісні ДБЖ із технологією МРРТ мають ККД не менше 90%, що забезпечує максимально можливу продуктивність роботи пристрою.

Потужність ДБЖ. Це показник, який визначає, скільки обладнання можна підключити до джерела безперебійного живлення. Рекомендується визначити сумарну потужність всіх запланованих споживачів та додати коефіцієнт запасу потужності не менше 30%, щоб забезпечити надійність роботи ДБЖ.

Крім того, варто звернути увагу на додатковий функціонал та захисні властивості ДБЖ. Наявність або відсутність додаткових функцій може вплинути на зручність експлуатації обладнання та ефективність його роботи. Захисні властивості ДБЖ можуть запобігти пошкодженню обладнання у разі збоїв у електропостачанні або інших непередбачених ситуацій.

ВАЖЛИВО! Підключення джерела безперебійного живлення із зовнішнім акумулятором потребує професійного підходу до монтажу обладнання.

Замовити гібридний інвертор з МРРТ контролером за цінами виробника та з гарантією 24 місяці: 0(800) 208-796

Ми рекомендуємо

Читайте також:
1d0737cf-51c0-495c-a113-781db9386069

Огляд

Гібридний інвертор: де застосовують ДБЖ з правильною синусоїдою та МРРТ контролером?

Гібридний інвертор – потужне джерело безперебійного живлення, яке може використовуватися як у класичних акумуляторних системах безперебійного живлення, так і для сонячних панелей.

14e7998f-0fe1-49f9-b440-40fec2337d1b

Стаття

Сонячна електростанція в кредит

Рефінансування інвестицій для малого та середнього бізнесу в Україні

banner

Стаття

Блекаут на Старокінному

Як встановлення сонячних панелей перетворює проблеми на можливості?