Стаття

Блекаут на Старокінному

banner
  1. Блекаут на Старокінному
  2. Як зменшити витрати на електроенергію та залучити покупців?
  3. термін окупності СЕС у магазині на Старокінному ринку

Блекаут на Старокінному

як встановлення сонячних панелей перетворює проблеми на можливості?

Набридливий гул генераторів, неприємні запахи та гнітюча атмосфера замінили звичний колорит одного із найстаріших ринків Одеси.

Загальний дефіцит електроенергії разом із господарськими суперечками між власниками та керівництвом ринку призвели до того, що з 26 січня 2024 року на Старокінному немає світла.

У зв'язку з блекаутом місцеві підприємці змушені приймати важливе рішення – закривати магазин чи шукати можливості продовжувати роботу, щоб годувати свої сім'ї, сплачувати податки та допомагати ЗСУ.

Більшість магазинів та лотків на Старокінному ринку продовжують функціонувати, використовуючи генератори. Бізнес перестає приносити очікуваний прибуток, тому що через дим і гуркіт кількість покупців значно скоротилася. Крім того, щодня продавці змушені витрачати тисячі гривень на бензин.

Фірмовий магазин LogicPower працює на Старокінному більш як 5 років. Компанія вирішила не закривати павільйон, бо за цей час він не тільки завоював популярність у відвідувачів ринку, а й став зручною точкою видачі товарів, замовлених на офіційному сайті компанії.

firmenyj magazin 5 let

Як і загалом на ринку, за період локального блекауту покупців у магазині поменшало. Це не дивно, адже хто захоче перебувати серед шуму та дихати вихлопами від сотень генераторів? При цьому магазин продовжив працювати.

Для освітлення та опалення магазину встановили генератор потужністю 5,5 кВт. У лютому на бензин А 95 для генератора витрачено 15500 грн. Додайте до цього витрати обслуговування генератора, вийде значна сума.

Як зменшити витрати на електроенергію та залучити покупців?

Багато бізнесменів сподіваються на швидке вирішення конфлікту. Навіть якщо найближчим часом на ринку з'явиться електроенергія, все одно оплачувати рахунки за тарифами, що діють, – дорого і не вигідно. Крім того, слід враховувати загальну ситуацію з відключеннями електроенергії по всій Україні, пов'язану із руйнуваннями енергетичної інфраструктури.

У LogicPower знайшли ефективне рішення – інвестувати у встановлення сонячних панелей на даху магазину.

 kak snizit rashody

Сонце – невичерпне та екологічно чисте джерело, яке може забезпечувати бізнес безкоштовною електроенергією протягом тривалого часу. Термін служби сонячних панелей – понад 20 років, офіційна гарантія виробника – 12 років.

На даху магазину встановили 10 сонячних панелей LP Longi Solar Half-Cell 570W, які здатні генерувати 5,7 кВт електроенергії за годину за оптимальних умов сонячного випромінювання.

Гібридний сонячний інвертор потужністю 8 кВт здатний автоматично керувати джерелами електричної енергії:

  • сонячні панелі
  • мережа
  • акумуляторні батареї

Використання цього інвертора в комплекті сонячної елекстростанції для бізнесу дозволяє ефективно використовувати сонячну енергію для автономної подачі електрики та оптимізації витрат на оплату електроенергії.

Вмонтований Wi-Fi модуль забезпечує віддалене керування та контроль параметрів роботи системи через мобільний додаток.

Щоб мати можливість користуватися електроенергією в туманну, дощову або похмуру погоду (низька генерація) до системи підключили два літій-залізо-фосфатні (LiFePO4) акумулятори ємністю по 100 Ah.

komplekt solnechnoj elektrostancii

Акумулятори для сонячних систем LiFePO4 відрізняються низьким саморозрядом та широким діапазоном робочих температур (-15 ~ +60°C). Вони швидко заряджаються, повністю герметичні та мають компактні розміри.

Система сонячної електростанції в магазині побудована таким чином, що акумуляторні батареї можна заряджати:

  • від сонячних панелей;
  • через гібридний інвертор від мережі;
  • від генератора.

Таким чином, після встановлення сонячних панелей магазин LogicPower на Старокінному ринку стає незалежним від подачі електроенергії із загальної мережі живлення.

Крім того, використання сонячної енергії замість генератора допомагає скоротити шкідливі викиди вуглекислого газу та знизити рівень шуму.

За розрахунками термін окупності СЕС у магазині на Старокінному ринку (за умови збереження діючих тарифів на електроенергію для бізнесу) складе 1,5 року.

Приймаючи рішення встановити сонячні панелі на даху, було взято до уваги, що згодом конфлікт на ринку вирішиться і магазини отримуватимуть електроенергію із загальної мережі. Це дозволить компанії укласти договір із керівництвом ринку на передачу надлишків генерації сонячної електростанції у мережу, згідно з чинним законодавством України. Що дозволить скоротити термін окупності інвестицій.

Встановлення сонячних панелей у магазині LogicPower - це не тільки ефективне розв'язання поточних проблем з електроенергією, але й вигідна інвестиція у розвиток нашого бізнесу

Ми сподіваємося, що встановлення сонячних панелей стане позитивним прикладом для інших бізнесменів й підштовхне їх до використання відновлюваних джерел енергії для забезпечення власної енергонезалежності та зниження негативного впливу на навколишнє середовище.

Інженери компанії LogicPower готові допомогти у проєктуванні сонячної електростанції та виборі ефективного обладнання для сонячної станції, термін окупності якої буде мінімальним. Компанія надає послуги з постачання, монтажу та введення в експлуатацію сонячних електростанцій для дому та бізнесу.

Ми рекомендуємо

Читайте також:
banner

Стаття

Блекаут на Старокінному

Як встановлення сонячних панелей перетворює проблеми на можливості?

14e7998f-0fe1-49f9-b440-40fec2337d1b

Стаття

Сонячна електростанція в кредит

Рефінансування інвестицій для малого та середнього бізнесу в Україні

banner

Новини

Сонячні електростанції в Україні

Вигоди від впровадження механізмів Net Billing та Net Metering