Стаття

Лінійно-інтерактивні ДБЖ: застосування та вибір

Line Interactive UPS Applications and Selection

Лінійно-інтерактивні ДБЖ та їх роль у забезпеченні безперервного живлення

Лінійно-інтерактивні джерела безперебійного живлення, або UPS (від англійського Uninterruptible Power Supply) забезпечують короткочасну роботу побутової або офісної техніки в випадках, коли відключається електроенергія в загальній мережі. Найяскравіший, що набив оскому, приклад, підключення UPS до системного блоку робочого комп'ютера, щоб мати можливість зберегти дані, якщо у вас раптово відключили світло. Резервне живлення офісних комп'ютерів - стереотип, надовго приклеєний до лінійно-інтерактивних ДБЖ.

Купуючи техніку або обладнання для офісу, ми робимо чіткий поділ: UPS – для комп'ютера, а для побутової техніки стабілізатор напруги.

UPS від ТМ LogicPower мають настільки широкий набір можливостей, які дозволяють уникнути загальноприйнятих стереотипів використовуючи лінійно-інтерактивні ДБЖ не тільки для резервного живлення комп'ютерів.

Широкі можливості UPS від LogicPower:

По-перше ,працюючи в звичайному режимі (від загальної мережі живлення електричним струмом) лінійно-інтерактивні джерела безперебійного живлення LogicPower завдяки вбудованому AVR виконують функції стабілізатора напруги. Вихідна напруга в UPS від ТМ LogicPower має форму апроксимуванної синусоїди, яка забезпечує стабільні 220V ± 10%., Які так необхідні для коректної та довгострокової роботи вашої техніки.

По-друге, захисні функції лінійно-інтерактивних ДБЖ дозволяють уникнути дорогого ремонту електроприладів, згорілих через коротких замикань, різких стрибків (перепадів) напруги в мережі, імпульсних перешкод і т.д.

По-третє, лінійно-інтерактивні джерела безперебійного живлення можна підключати у мережу через мережевий фільтр. Це зручно, оскільки не потрібно купувати додаткові подовжувачі для підключення до мережі декількох одиниць техніки.

Однак, не варто сприймати UPS як панацею від усіх хвороб, викликаних неякісною подачею електроенергії.!

Вибір лінійно-інтерактивних ДБЖ LogicPower:

Технічні фахівці компанії LogicPower стверджують, що, обираючи спосіб захисту обладнання від стрибків напруги необхідно враховувати наступні побутової або офісної техніки:

  • Потужність пристрою. За потужністю лінійку UPS від ТМ LogicPower можна умовно розділити на три типи:

  1. Лінійно-інтерактивні ДБЖ 625-825 VA (потужність від 500 до 660 Вт) відмінно справляються з забезпечення резервного живлення системного блоку (300 - 500Вт) і монітора (100 - 150Вт). До UPS можна під'єднати Wi-Fi роутер, у таких випадках необхідно проконсультуватися з провайдером, чи є у них можливість забезпечити резервне живлення на розподільчому щитку для роздачі Wi-Fi в разі відключення світла (інакше, у вас не буде Інтернету). Якщо піти від теми офіс-комп'ютер, то потужності 500-660 Вт досить буде для забезпечення резерву живлення для телевізора (100 - 150 Вт) і акустичної системи (50 -100Вт) або ігрової приставки (погодьтеся, буде прикро, якщо ви не встигнете зберегти рівень).

  2. Лінійно-інтерактивні ДБЖ 850-1000 VA. До UPS такого типу можна підключити кілька комп'ютерів та моніторів. Або комп'ютер і телевізор, тим більше, що сучасні телевізори виконують функції монітора.

  3. Лінійно-інтерактивні ДБЖ 1100 - 1550 VA (мощность от 880 до 1600 Вт) обеспечат стабилизацию напряжения и резервное питание для нескольких единиц бытовой или офисной техники. Например, два (три) компьютера с мониторами и колонками. Или телевизор и несколько игровых приставок.

  1. для підключення системного блоку і монітора досить купити UPS на 1-2 розетки;
  2. телевізор, акустика і приставка - 3 - 4 розетки;
  3. для підключення більшої кількості техніки можете обрати моделі лінійно-інтерактивних ДБЖ на 5 або 6 розеток.
  • Параметри джерела (блоку) живлення пристрою, що підключається до UPS. Важливо знати, що лінійно-інтерактивні джерела безперебійного живлення сумісні тільки з імпульсними блоками живлення. Отже, якщо ви приєднаєте лінійно-інтерактивний ДБЖ до циркуляційної помпи, то обидва пристрої не дадуть очікуваного ефекту від роботи. Для техніки з трансформаторними джерелами живлення слід обирати ДБЖ з правильною синусоїдою і зовнішнім акумулятором.

  • Доцільність резервного живлення для вашої побутової (офісної) техніки. Погодьтеся, було б смішно підключати UPS до праски або електрочайник, тут буде достатньо звичайного мережевого фільтра. Крім того, не слід забувати, що вбудований в лінійно-інтерактивний ДБЖ акумулятор забезпечує резерв живлення пристрою протягом 10-15 хвилин. Для пристроїв, що вимагають постійної роботи (наприклад, системи відеоспостереження) варто підібрати джерела, здатні забезпечити більш тривалі терміни резервного живлення від АКБ, вони спеціалізовані та ідеально впораються з поставленим завданням.

  • Умови навколишнього середовища, в яких буде працювати UPS. Наприклад, в квартирі й затишному офісі з комфортною температурою і вологістю можна встановлювати лінійно-інтерактивні ДБЖ в пластикових корпусах. Для приміщень, де багато пилу, підвищена вологість або інші агресивні умови, характерні для виробничих приміщень, краще купити UPS в металевому корпусі.

  • Комфортний для васспосіб індикації режимів роботи(LCD или LED) і інтерфейс підключення до ПК (наявність або відсутність USB порту).

Статистика показує, що з кожним роком збільшується потреба людини у використанні техніки. Ми купуємо сучасні гаджети, забезпечуючи себе якість та комфорт.

Джерела безперебійного живлення не тільки захищають електричні прилади від мережевих перешкод, стабілізуючи напругу, страхують нас від непередбачених витрат, пов'язаних з ремонтом згорілої техніки, а й забезпечують резерв енергії, необхідний для спокійної та продуктивної роботи наших девайсів.

Хочете дізнатися більше про джерела безперебійного живлення? Переходьте за посиланням здесь.

Ми рекомендуємо

Читайте також:
Line Interactive UPS Applications and Selection

Стаття

Лінійно-інтерактивні ДБЖ: застосування та вибір

Купуючи техніку або обладнання для офісу, ми робимо чіткий поділ

Akkumulyator dlya doma banner

Стаття

Акумулятор для дому

Які акумуляторні батареї можна використовувати для житлових приміщень?

1 копия (3)

Новини

Знижки для військовослужбовців

LogicPower дарує знижку військовослужбовцям та членам їх сімей на продукцію LogicPower