Стаття

Як обрати акумулятор для електроскутера?

How to choose a battery for an electric scooter
  1. Як обрати надійний акумулятор для електромопеда
  2. Типи акумуляторних батарей для електроскутерів

Ви купили електроскутер з недорогим акумулятором у базовій комплектації та хочете збільшити відстань пробігу з 50 до 80-100 км. Або, наприклад, ваш акумулятор, відпрацювавши покладений термін, вийшов з ладу. У таких випадках необхідно придбати для вашої техніки нову акумуляторну батарею.

Як обрати надійний акумулятор для електромопеда?

Логічно було б стверджувати, що найкращий акумулятор для вашого електромопеда - це той, який рекомендовано (використовується) виробником. В принципі, якщо ваша стара АКБ справно відпрацювала ту кількість циклів, що зазначена виробником у технічних характеристиках, сміливо можете купувати таку саму батарею для свого електроскутера. Знайдіть в паспорті мопеда або на корпусі старого акумулятора код (цифри та букви) позначення характеристик (номінальна місткість, тип корпусу, напруга) і підберіть цю або аналогічну модель АКБ.

Типи акумуляторних батарей для електроскутерів

  • Тягові акумулятори – пристрої, головне призначення яких, це генерація електроенергії. Основне призначення АКБ - експлуатація електротехніки: електроскутери, електрокари, навантажувачі та ін.

  • Свинцево-кислотні. Акумулятори AGM, AGM (мультігель) і GEL належать до типу необслуговуваних батарей, які відрізняються стабільною роботою. Стандартна місткість для базової комплектації електромопедів ZEUS GROUP - 20 ампер / годин.

  • Літієві АКБ - мають низький рівень саморозряду та характеризуються відсутністю «ефекту пам'яті». Вони на 70-80% легше та компактніше свинцево-кислотних батарей. Мають тривалий (від 5 років) термін служби.

Однією з переваг купівлі електричного мопеда є можливість поставити на нього акумулятор з більшою місткістю. Багато моделей електроскутерів можна оснастити потужними свинцево-кислотними або літієвими батареями. Штатні акумулятори у більшості електромопедів розташовано в спеціальному відсіку, їх можна виймати та заряджати окремо, хоча при великій вазі батареї це не зовсім зручно.

Визначити необхідні вам габарити акумулятора не так просто, як може здатися з першого погляду. Кожна модель електричного мопеда має посадкове місце для АКБ, і тут немає стандартних розмірів.

Перед покупкою акумуляторної батареї обов'язково зніміть мірки зі свого місця.

Якщо ви не знайшли акумулятор необхідної місткості та габаритів, наші фахівці зберуть для вас літій-іонну АКБ згідно з заданими параметрами.

Читайте також:
How to choose a battery for an electric scooter

Стаття

Як обрати акумулятор для електроскутера?

Хочете збільшити відстань пробігу з 50 до 80-100 км. ?

banner

Стаття

Блекаут на Старокінному

Як встановлення сонячних панелей перетворює проблеми на можливості?

banner

Новини

Сонячні електростанції в Україні

Вигоди від впровадження механізмів Net Billing та Net Metering