Стаття

Джерело безперебійного живлення для квартири: як вибрати

Uninterruptible power supply for an apartment how to choose

45% відсотків від загального числа збоїв в роботі побутової техніки виникають унаслідок проблем, пов'язаних з електроживленням.

Як часто електроприлади у вашій квартирі блимають або відключаються через падіння напруги у мережі?

Як часто електроенергія в будинку зникала в саме в той час, коли ви друкували важливе повідомлення, нарешті знайшли час подивитися продовження улюбленого серіалу, були готові перейти на новий рівень в грі, майже закінчили важливу роботу та інше?

Як часто ви закривали очі на подібні неприємності, подумки посилаючи прокльони на адресу українських електромереж, енергоощадних компаній і всієї системи ЖКГ, та й залишали все як є?

Навіть якщо при першому, другому, третьому збої нічого страшного не сталося, чи замислювалися ви, що при черговому відключенні техніки некоректно закрита сесія може призвести до збою всієї файлової системи, яку потім досить складно буде відновити.

Сучасна побутова техніка - складний механізм, де кожна плата потребує стабільного електроживлення. Отже, при частих стрибках напруги, коротких замикань, відключеннях електроенергії деякі деталі всередині електроприладу (від стандартних запобіжників до складних електронних плат) можуть просто перегоріти. Ви готові постійно оплачувати дорогий ремонт? Або купувати нову техніку з періодичністю один раз на півріччя?

Набагато дешевше купити джерело безперебійного живлення. Головне - це правильно підібрати модель.

Типи джерел безперебійного живлення:

1. SMART ДБЖ ONLINE – пристрій, який перетворює постійний струм від акумуляторної батареї в джерело змінного струму (220 V ± 10%). Автоматично регулює струм заряду батареї за допомогою мікропроцесорного управління. Час перемикання в режим резервного живлення - 0,6 мс. Підійдуть для забезпечення резервного живлення комп'ютерної та дрібної побутової техніки. Ідеальний варіант для установки в квартирах, де електроенергія в стаціонарній мережі пропадає рідко. Переваги: функція стабілізації напруги, безшумна робота, низька ціна.

SMART ИБП ONLINE

2. Лінійно-інтерактивні ДБЖ (UPS) (UPS) - забезпечують резервне живлення побутової та комп'ютерної техніки, виконують функції стабілізатора напруги у мережі. Використовують в будинках з частими перепадами напруги у мережі та відключеннями електроенергії. Переваги: швидке перемикання на роботу акумуляторів, висока потужність, чудово пораються з перепадами напруги 145 - 290V.V.

Линейно-интерактивные ИБП (UPS)

3. ДБЖ із правильною синусоїдою забезпечують стабільне живлення високочутливої IT - апаратури, побутових приладів, аудіо- та відеотехніки, котлів опалення, помп, аварійного освітлення тощо.  Переваги: витримує навантаження в умовах постійних різких перепадів напруги у мережі, забезпечує надійний захист від перевантажень та високу стабільність напруги у мережі (220 V ±10%).

ИБП с правильной синусоидой 

4. ДБЖ гібридні МРРТ з правильною синусоїдою – багатофункціональне обладнання, яке поєднує в своїй конструкції декілька активних елементів. Даний тип джерел безперебійного живлення   дозволяє створити високоефективну систему безперебійного енергозабезпечення в квартирі. Діапазон потужності від 1 до 6 кВт. Переваги: тривалий часовий період автономної експлуатації побутової техніки.

ИБП гибридные МРРТ с правильной синусоидойы

Технічні характеристики ДБЖ для квартири - на що звернути увагу:

  1. Потужність. Правильний розрахунок запасу потужності джерела безперебійного живлення для вашої квартири - гарантія довгої та коректної роботи побутової та комп'ютерної техніки. Необхідно розрахувати сумарну потужність (Вт) обладнання, плюс зверніть увагу на пускові струми обладнання. Для зниження навантаження на силову частину ДБЖ, рекомендовано додати до сумарної потужності вашого обладнання 20-25%.

  2. Час автономної роботи. Тривалість резервного живлення, в кожному окремому випадку, залежить від потужності ДБЖ та обладнання, яке підлягає. Середня тривалість автономної роботи становить 5-7 хвилин, як правило, цього цілком достатньо, щоб зберегти всі відкриті документи й коректно завершити роботу. Якщо для автоматичного закриття дуже складних систем вам потрібно більше часу, потрібно буде підібрати ДБЖ в залежності від параметрів системи.

  3. Час перемикання ДБЖ у режим резервного живлення. Чим швидше, тим краще. Оптимальний час перемикання, необхідне для коректної роботи: 4-6 мс.

  4. Кількість і тип розеток або портів для підключення. Зазвичай в ДБЖ використовують стандартні розетки європейського типу. При підключенні техніки до джерела безперебійного живлення краще не використовувати перехідники.

Перед тим, як купити ДБЖ для побутової техніки, необхідно заздалегідь подумати про місце його розташування.

  • Джерело безперебійного живлення, що працює від АКБ, генерує шумовий потік 40-45 децибел на відстань 1 метра від ДБЖ, який може викликати подразнення.
  • Не рекомендується встановлювати працююче джерело у спальні або поруч із зоною відпочинку.
  • Намагайтеся поставити ДБЖ у недоступному для дітей місці.
  • Температура повітря в приміщенні не повинна бути нижчою за + 15 і вище + 35 °С.

Ми рекомендуємо

Читайте також:
Uninterruptible power supply for an apartment how to choose

Стаття

Джерело безперебійного живлення для квартири: як вибрати

45% відсотків поломок домашньої техніки пов'язані з електроживленням

Akkumulyator dlya doma banner

Стаття

Акумулятор для дому

Які акумуляторні батареї можна використовувати для житлових приміщень?

1 копия (3)

Новини

Знижки для військовослужбовців

LogicPower дарує знижку військовослужбовцям та членам їх сімей на продукцію LogicPower