Стаття

Комплекти безперебійного живлення ДБЖ + АКБ

UPSPlusAcum

Збої в електропостачанні та різкі відключення електроенергії можуть привести до дуже великих, часто непоправних, збитків, якщо врахувати, що більша частина сучасного побутового та промислового електрообладнання побудовано на нових інтелектуальних технологіях.

Щоб з Вами не сталося подібного, фахівці LogicPower розкажуть, як правильно обрати та де і як використовувати комплекти безперебійного живлення для захисту вашої електричної техніки.

В яких випадках використовують комплекти ДБЖ + АКБ?

Комплекти безперебійного живлення ДБЖ + АКБ доцільно використовувати, якщо в електромережах виникають наступні проблеми:

  • Аварійне повне відключення напруги;
  • Провал, сплеск, зниження чи підвищення напруги;

Де застосовують комплекти безперебійного живлення?

Найбільш поширена сфера використання комплектів ДБЖ + АКБ - це резервне живлення автономних опалювальних систем. Чим нижче температура за вікном, тим популярнішим стає запит: «Джерело безперебійного живлення для котлів опалення». І це правильно, адже безперебійна та безремонтна робота автономної системи опалення безпосередньо залежить від якості електроживлення, яке вона отримує. Як правильно підібрати комплект ДБЖ + АКБ читайте в нашому блозі.

ИБП + АКБ

Системи автоматичного поливу забезпечують необхідне і своєчасне зрошення саду, городу, фермерських полів, елементів ландшафтного дизайну та ін. САП складаються з безлічі компонентів, найбільш важливими з яких є електричні помпові станції та високочутливі автоматичні блоки, які регулюють час подачі та кількість води. Обов'язкова умова коректної роботи автоматичних поливальних систем - безперебійна та стабільна подача електроенергії.

Системы автоматического полива

Особливості вибору комплекту резервного живлення полягають в тому, що необхідно вибирати ДБЖ великої потужності (від 1000 VA) з функцією стабілізації напруги та високими захисними характеристиками. При цьому можна підібрати акумулятор невеликої місткості, який, в разі відключення електроенергії, зможе забезпечити помпу резервним живленням протягом від 1 до 5 годин.

Наприклад:   Комплект резервного живлення для котла LogicPower ДБЖ B1500VA + літієва (LifePo4) батарея 1440W::

  • ДБЖ (потужність 1500/1050 VA / W) з правильною синусоїдою виконує функції стабілізатора напруги (на вході - 140-275V, на виході - 220±10%). Має надійний захист від коротких замикань, перевантажень та інших мережевих перешкод.
  • Акумуляторна батарея LiFePo-4 має ресурс роботи 7000 циклів, габаритні розміри 300х170х135 мм (ДхШхВ) і вагу 9,75 кг. Гарантія - 5 років.

Як забезпечити безперебійне живлення побутової техніки?

В першу чергу, необхідно розуміти, яким електроприладів і обладнання, з тих, що є у вас вдома (в офісі) найбільш важливо отримувати надійне і стабільне живлення через ДБЖ. Наприклад, фен, праска або електрочайник цілком можуть нормально працювати без підключення до джерела безперебійного живлення. При цьому, 100% впевненість в частині надійного енергозабезпечення будинку дає не вибіркове застосування ДБЖ, а створення на його базі загальної системи безперебійного живлення.

Комплекти ДБЖ + АКБ для домашнього застосування вирішують наступні завдання:

  • тривала відсутність електроенергії або часті перебої в подачі із загальної мережі;
  • стрибання напруги;
  • коректне відключення або автономна робота персонального комп'ютера при аварійному відключенні електроживлення;
  • захист пристроїв і обладнання, які потребують тільки чистосинусоїдальної форми вихідної напруги. Наприклад, електродвигуни, пральні машини, холодильники, електродрилі та інше.

LogicPower – надійне електрообладнання для Вашого комфорту!

Звертаємо Вашу увагу, що в даній статті наведені загальні рекомендації з вибору комплекту ІБП + АКБ.